Gündelik hayatta tükettiğimiz birçok gıda da gluten olduğunu
biliyor muydunuz? Her gün yediğimiz ekmekte, makarnada, bisküvilerde bulunur.
Gluten, ekmek gibi tahıllı gıdaların hamurlarına konulan bir proteindir. Ağda
gibi ekmeği tutar, mayalandırır, şekil verir. Bu protein ekmeğe konulmazsa,
ekmek mayalanmaz ve kabarmaz.
Gluten
alerjisi nedir? Bu besinleri tüketen kişilerde vücudun
verdiği alerjik bir tepkimedir. Gluten
alerjisi görülen kişilerde bazı belirtiler ortaya çıkar. Bunlar;
şişkinlik, karın ağrısı, baş ağrısı, vücutta kızarıklık, kilo kaybıdır. Gluten
alerjisi belirtileri gören kişinin bir doktora başvurması
gerekmektedir. Glutenle ilgili bir alerji yaşama ihtimalinizin bulunduğunu
düşünüyorsanız mutlaka alanında uzman olan bir hekime görünmeniz şart
olmaktadır.
Yorumlar
Yorum Gönder